Velkommen til nordmøre

Nordmøre - en attraktiv region

En vakker region i Midt-Norge som utgjør den nordligste delen av Møre og Romsdal. Nordmøre består av kommunene: Aure, Averøy, Gjemnes, Kristiansund, Smøla, Sunndal, Surnadal og Tingvoll.

Med viktige knutepunkter for havnæringen, egen flyplass og unik tilgang til naturressurser, er Nordmøre en attraktiv region for næringsliv og eventyrlystne

Hvem trives på Nordmøre?

Den karrierebevisste og ambisiøse vil finne seg til rette på Nordmøre, her blir du en stor fisk i en liten dam, men med de samme mulighetene som andre storbyer tilbyr.

Samarbeidet mellom kommunene og bedriftene for samfunnsutviklingen er unik. Her får du muligheter til å erfare større og mindre prosjekter, arbeidet ditt blir anerkjent og du følges opp. Her tar alle vare på hverandre og samarbeider på tvers av bedrifter/kommuner.

Ekstra godt vil du trives om du setter pris på kort avstand fra hjem til arbeidsplassen, ikke minst om du verdsetter flott natur på veien. Det er også kort avstand til venner, butikker, serveringssteder, treningssentre, m.m.

Hvordan er det å bo på Nordmøre?

Nordmøringer er stolte av regionen sin og det av god grunn. Inkluderende innbyggere, karakteristiske byer, spennende reisemål, ferger til flotte øyer, rå natur, samfunnsvekst, kortreist mat, engasjerende arrangementer og tradisjoner, er blant noen av mange fine egenskaper Nordmøre besitter. Mer om de gode kvalitetene regionen har å by på kan du lese om her.

Som ung på Nordmøre blir du raskt kjent med andre i samme aldersgruppe. Det er flere treffpunkter for unge voksne, blant annet U37 som Kom Trainee har ansvar for og Arena, et forum for å bli bedre kjent. For eksempel arrangerer Arena ulike idrettskonkurranser og «fredagspils» på en fast lokalbar hvor man mingler og nyter rabattert øl. 

Foruten Arena finnes det mange gode tilbud som gjør det lett for unge å trives. Er du interessert i foto, er Kristiansund kjent for Nordic Light – en internasjonal fotofestival, for den musikkinteresserte har vi festivaler og konsertliv. Blant annet arrangeres Ung på Opera’n og Tahitifestivalen, og på Kulturfabrikken finner du et variert kulturprogram. 

Bilde av kvinnelig trainee som klatrer i en klatrevegg

Kristiansund klatresenter

En populær arena for flere av traineene.

Tre trainee'er på Operaforestilling i Festiviteten

Ung på Opera’n

Arrangeres hvert år.

Trainee på Kringstadnakken

StikkUt

En rekke turalternativer.