Ledelsen av Kom Trainee deler sine ønsker og tips til årets søkere og kommende traineekull

Med søknadsfristen 3. mars rett rundt hjørnet, har vi tatt en prat med Kom Trainees daglige leder; Monika Eeg for å lære mer om traineeløpet og samtidig plukke opp noen råd og tips til de som ønsker å søke!

Fortell kort om traineeordningen, hva gjør det til en god start på karrieren? 

Traineeprogrammet varer to år fordelt i opp til tre ulike virksomheter, det gir rask kompetansebygging og bredt nettverk. I tillegg inneholder programmet et fagprogram som gir traineene faglig påfyll under løpet, deltakelse i konferanser, seminarer og andre treff som åpner for læring og nettverksbygging. Utfallet er en bratt karrierekurve og hurtig progresjon.

Hvordan skiller Kom Trainee fra andre programmer?


Kom Trainee er unikt fordi det er et ungt og sosialt miljø som får traineene raskt inn i bedriftene, en tverrfaglig traineekultur og mulighet for erfaringer på mange områder. For eksempel samarbeider traineene om arrangementer og andre prosjekter de ønsker å tilføye kulturlivet på Nordmøre. Dermed kan en ingeniør eller markedsfører få andre nyttige arbeidsoppgaver og erfaringer ved siden av sitt skreddersydde traineeløp. I tillegg er det et veldig sosialt miljø, og på en liten plass får man seg raskt flere venner ved siden av traineeordningen. For eksempel har vi Arena, et nettverk som samler unge på Nordmøre til fredagspils, spillkvelder og andre sosiale aktiviteter hele året!


Hva er det beste med å være trainee på Nordmøre?

Bortsett fra den vakre naturen, frisk bris og trivelige innbyggere?

Alle traineene våre får positiv oppmerksomhet fra nærmiljøet, de blir inkludert i alt som skjer og har muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen her. Traineene har et godt rykte blant nordmøringene og all kunnskap de kommer med blir tatt imot med interesse og entusiasme. Fra dagen de flytter hit blir de en viktig del av fellesskapet!

Hvor mange ansetter dere til programmet?

Det varierer ut ifra kapasitet og egnede kandidater. Noen ganger har vi tatt inn 4, andre ganger 8. Snittet ligger på 6 nye traineer, men vi er villige til å strekke oss om vi finner flere «rette» kandidater. Plutselig overbeviser en kandidat oss om at vi har bruk for den, uten at vi var klar over det selv.

Klikk her for å søke!

Hvem er drømmekandidaten?

Det er en person med lærelyst, sunn nysgjerrighet og som tar initiativ. En som bidrar med nytenkning, er modig og handlekraftig! Det beste er når vi har traineer som virkelig ser og griper mulighetene som dukker opp på deres vei. I tillegg er det sosiale veldig viktig, en må by på seg selv for å bidra til et godt arbeidsmiljø i bedriftene, lokalmiljøet og traineegjengen. Vi er opptatt av at alle våre traineer og medlemsbedrifter har en faglig trygghet, men er også åpne og ydmyke for læring.
Den balansen er viktig om begge parter skal få mest mulig læringsutbytte av løpet.

Hvilke kvaliteter ser dere etter når dere leser gjennom søknadene?

De faglige kvalifikasjonene må ligge i bunn, minst en bachelorgrad. Vi ser etter kandidater som er bevisste sine styrker og svakheter, og som ikke lar disse begrense en.
Kandidatene burde vite hva de kan bringe til bordet, hvorfor de er et godt tilskudd for næringslivet her. I tillegg er det et stort pluss om kandidaten tør å gå litt utenfor boksen og tenke nytt.

Hva skal til for å bli innkalt til intervju?

Vi ser etter søknader som viser kandidaten sitt faglige grunnlag og som i tillegg klarer å vekke vår interesse. Enten på grunn av faglig bakgrunn, ulike initiativ, erfaringer, ferdigheter, veivalg eller personlighetstrekk. I bunnen ligger det et kompetansebehov fra medlemsbedriftene som gir en indikasjon på hvilke ferdigheter vi er på jakt etter, også hender det vi får søkere vi blir nysgjerrig på og kaller inn.

Hvem skiller seg positivt ut i en intervjuprosess?

Kandidater som fremstår som reflekterte, viser gode vurderingsevner og moral. I tillegg verdsetter vi egenskaper som vil fungere godt i team. Det er viktig at kandidaten kan se hvordan deres ferdigheter kan brukes hos oss og samtidig hvordan de kan bruke traineeløpet til sin personlige vekst.
Også lønner det seg å gå inn i intervjuprosessen med et åpent sinn, vis oss ditt naturlige deg! Intervjuerne vil deg kun godt og har som mål å få frem det beste i deg.

Hva bør søkere unngå?

Ikke prøv å fremstill deg selv som noe annet enn den du er!

Til slutt...har du noen visdomsord til det neste traineekullet med oppstart september 2019?

Vårt traineeløp handler like mye om menneskelige relasjoner som faglig tyngde. Så prøv å synliggjør deg som person og ikke bare dine faglige kvaliteter. Bruk tiden godt, for tiden flyr! Benytt vårt spennende kontaktnettverk, opplev lokalmaten, utnytt friluftsmulighetene rett utenfor døra, vær åpen for nye vennskap og nyt to år med lønnet læring!

Søknadsfrist er 3.mars!

0