Varde AS deler sine erfaringer

Varde AS er blant bedriftene som avsluttet et traineeløp ved årsskifte, og i den anledning tok vi en prat med administrerende direktør Erik Husby Pettersen for å få høre litt om hvilke erfaringer de har gjort seg i perioden.

Fortell litt om opplevelsen fra en bedrifts perspektiv, hvilke erfaringer sitter dere igjen med?

 

Vi har bare positive erfaringer fra vår side. Grunnet koronasituasjonen ble ikke modulen helt som opprinnelig planlagt, men vi er svært fornøyde med bidraget fra trainee Camilla. Hun har tilført oss kompetanse på områder vi ikke har kompetanse på fra før, og vært med på å løfte bedriften fremover.

 

Arbeidsoppgavene til Camilla har bestått hovedsakelig i utvikling av nye nettsider og digitale løsninger for bedriftens avdelinger og utvikling og oppfølging av avdelingenes SoMe-strategi. Hun har også bidratt med opplæring av ansatte.

 

Det å ha trainee er med på å berike bedriften i form av ny og annen kompetanse enn det man har i utgangspunktet. Camilla er den 3. traineen som har vært hos oss, - hver og en har de bidratt til utvikling av bedriften, og heving av kompetansen. Det gir også mulighet for å kartlegge bedriftens behov for kompetanse, gjennomføre prosjekter og oppgaver som man ikke får gjort til vanlig og finne nye måte å jobbe på.

 

Hva kan fremtidige traineer bidra med hos dere, og hva ser dere etter i en fremtidig trainee?

 

Vi er stadig på utkikk etter personer som kan tilføre oss ny og annen kompetanse. Vi vil nok fortsette med å ha traineer hos oss jevnlig, og vi vil fortsatt se etter traineer med en kompetanse som bedriften ikke innehar, og som kan være med på å løfte oss fremover. Hva vi ser etter vil nok derfor variere over tid.

 

Bli bedre kjent med Varde AS

 

Varde AS er en arbeidsinkluderingsbedrift i Kristiansund. Bedriftens kjernevirksomhet er å bidra til at personer som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at personer som står i fare for å falle ut av arbeidslivet opprettholder jobb. Bedriften leverer arbeidsmarkedstiltak til NAV og tjenester til kommuner og Møre og Romsdal fylkeskommune. Varde har produksjonsavdelinger som bygger opp under kjernevirksomheten. Disse omfatter produksjon og salg av skipsutstyr og mekanisk skreddersøm, produksjon og salg av lekeplass- og parkutstyr og catering-, bakeri- og kafévirksomhet.

 

Vil du vite mer om Varde? Besøk deres nettside www.varde.as

0