Undergrunnsbyråkraten

Navn: Erlend Bilsbak
Alder: 34
Utdanning: BA Music (Hons)/BA Kultur og ledelse
Modul: Møremusikarordninga

I 2017 omtrent et år etter jeg fullførte studiene mine på BI, hadde jeg enda ikke funnet drømmejobben (jobbet som vikar i barnehage). Jeg hadde søkt mye jobber i Oslo-området og rundt om i landet ellers uten å få napp, kun et par intervjuer. Tilfeldigvis hørte jeg om Kom Kultur (det traineeordningen jeg var med i før sammenslåingen med Kom Trainee). Jeg sendte inn søknad og tenkte jeg ikke noe særlig mer over det, før jeg plutselig fikk en telefon fra Kom Kultur som lurte på om jeg kunne komme på intervjudager. 


Helga før intervjudagene skulle jeg spille på en festival i England med en såkalt takeover (gjeng med skandinaviske elektroniske musikere) som jeg var ansvarlig for. Jeg så at det ville blitt vanskelig å rekke begge deler. De spurte imidlertid om de kunne beholde CV-en min, noe jeg syns var greit. I slutten av mai ble jeg igjen oppringt av Kom Kultur med en bestemt jobb de lurte på om jeg kunne komme på intervju for. Et konkret jobbtilbud var akkurat det jeg ønska, så jeg tenkte det ikke kunne skade å ta

turen.


Lang historie kort: jeg reise til Molde, gjennomførte intervjuet og fikk jobben som prosjektleder for et toårig utviklingsprosjekt for fylkeskommunens musiker-ordning; Møremusikarordninga.

Det har absolutt vært en bratt læringskurve, men utrolig kult og en stilling hvor jeg har fått anvendt mine analytiske og strategiske evner. Fått jobbe med økonomi, personalledelse, endringsledelse, kommunikasjon, digitaliseringstiltak, ledelse av kreative og skapende prosesser, turnégjennomføring og mye mer.  Jeg har fått utløp for min kreative side ved å også fungere som komponist og musiker i et samarbeidsprosjekt. Et samarbeidsprosjekt med-trainee Sanna sitt dansekompani, meg selv, samt tre musikere fra ordninga- som er veldig spennende å jobbe med!

Kort oppsummert vil jeg si at traineeløpet til nå har bydd på et vell av nye erfaringer, utfordringer og muligheten til å anvende og utvikle min egen kompetanse over flere felt.

0