Traineer bidrar til nytenking

Høsten 2021 startet tre unge, nyutdannede som traineer i Møre og Romsdal fylkeskommune. Et halvt år senere søker fylkeskommunen ytterligere tre traineer.

Organisasjonssjef Dag Lervik i Møre og Romsdal fylkeskommune sier at det er flere grunner til å satse på traineer: De er attraktive, og de har kompetanse.

- Det er en fin mulighet for de selv, men også for oss å få prøvd dem i ulike settinger, sier Lervik.

 

Nå søker fylkeskommunen etter deg med høyere utdanning på masternivå innenfor:
▪️ Statsvitenskap eller samfunnsvitenskap
▪️ Økonomi/administrasjon, juridisk
▪️ IKT, tjenestedesign, digitalisering?

 

Stillingsutlysningen finner du ved å klikke her.

 

Hva jobber traineene med i fylkeskommunen og hvilke tanker gjør de seg selv?

 

Sofie Walle Andersen (26) jobber i prosjektarenaen de åtte første månedene av traineeløpet. Deretter skal hun videre til samferdsel og mobilitetsprosjektet i to moduler.

- Jeg har en flerfaglig bakgrunn, blant annet innenfor prosess- og prosjektmetodikk og hadde en fot i gründer- og startup-miljøet i Oslo før jeg flyttet til Molde. Nå handler det om å fortsette å jobbe med verktøykassa mi, og se på hvordan jeg kan bidra med min kompetanse og erfaring inn i en stor organisasjon slik som fylkeskommunen– med en litt annerledes tilnærming enn hva jeg er vant med fra tidligere, sier Sofie.

 

Linn Alvsvåg (25) arbeider i seksjonen folkehelse, idrett og friluftsliv i kulturavdelingen i de to første modulene. Etterpå skal hun være åtte måneder hos Kristiansund kommune for å avslutte trainee-løpet der.

- Trainee-ordningen er gull verdt for oss som er nyutdannet. For det er en utfordring å komme seg inn på arbeidsmarkedet når du ikke har noe erfaring. Derfor er det helt fantastisk å få prøve seg i en bedrift, og en god mulighet når jeg er så fersk. Jobben er noe jeg kan bygge videre på når jeg skal søke meg videre, eller viss jeg er så heldig å få et jobbtilbud her, sier Linn.

 

Olav Fransson Drangeid (27) skal være hele traineeløpet i kompetanse- og næringsavdelingen, seksjon for opplæring i skole.

- Jeg håper å finne en plass der jeg kan trives og der jeg kan bruke mye av kompetansen min. Jeg har flerfaglig bakgrunn; fagbrev som kokk, lærerutdanning med bakgrunn i norskfaget, så jeg håper jeg får dra nytte av pedagogikken, norskkunnskapene og språkinteressene på en og samme plass, sier Olav.

 

Kom Trainee er vinn-vinn

 

Assisterende fylkeskulturdirektør Christine Reitan, fylkeskommunen sin styrerepresentant i Kom Trainee, mener det er strategisk viktig å vise fram regionen og fylle rollen Møre og Romsdal fylkeskommune har som regional utviklingsaktør, som trekker til seg attraktiv arbeidskraft til regionen:

- Ungdommene er ikke nødvendigvis tilknyttet regionen, men mange blir værende etter traineeperioden. Flere har fått et springbrett til videre karriere i vårt område. Hele traineeordningen er vinn-vinn: Traineene sier at de får verdifull erfaring, da det ofte er vanskelig å få den første jobben rett etter at de er ferdig utdanna. På den andre siden får vi som arbeidsgiver tilført nyttig kompetanse, som vi i noen sammenhenger sliter med å få rekruttert i ordinære stillinger, forteller Reitan.

 

Reitan forteller at Kom Trainee spesielt har gjort veldig mye for å bygge tiltak rundt traineene, som ikke bare går på oppgaveløsning. – De ønsker å bygge sosialkompetanse og drive personlig utvikling. Og så bygger de mye nettverk, som gjør de synlige. De er opptatt av at traineene blir gode og viktige agenter for Kristiansund-samfunnet. Det er en tilleggsdimensjon, avslutter Reitan.

 

Traineene avbildet; fra venstre Sofie Walle Andersen, Linn Alvsvåg og Olav Fransson Drangeid.
Foto: Per-Kristian Bratteng, Møre og Romsdal fylkeskommune

0