Ane Mogren med sine kolleger i Sparebank 1 Nordmøre

To innholdsrike år!

Navn: Ane Mogren
Alder: 30 år
Utdanning: Bachelor i International Business, master i International Political Economy og master i innovasjon med spesialisering i økonomi og administrasjon
Modulbedrift: Sparebank 1 Nordmøre

Da er det ikke lenge til tiden som trainee er over. En liten oppsummering av de to siste årene er på sin plass. Jeg var så heldig å få muligheten til å jobbe i SpareBank 1 Nordvest, nå SpareBank 1 Nordmøre, i hele min tid som trainee.

 

2. september 2019 var første arbeidsdag. Da jeg møtte opp på kontoret i Kristiansund fikk jeg vite at jeg skulle jobbe med bærekraft. I utgangspunktet var bærekraft ikke noe jeg nødvendigvis hadde tenkt på som en karriereretning, jeg hadde heller ikke veldig mye erfaring med bærekraft og spesielt ikke bærekraftig finans. Læringskurven har med andre ord vært bratt, men utrolig spennende.

 

For meg ble det en vanskelig start som trainee. Kun to uker etter at jeg hadde begynt å jobbe i banken døde min far brått. Jeg var ny i Kristiansund, ny i banken og i en personlig krise. Når jeg ser tilbake på denne perioden har jeg ikke ord for hvor takknemlig jeg er for at jeg var en del av traineemiljøet og banken. De andre traineene var en kjempe viktig støtte og tok virkelig vare på meg. Omsorgen, forståelsen og støtten jeg fikk av alle i banken var vesentlig for at jeg klarte å fortsette på jobb og generelt holde meg gående. Sorg er vanskelig å stå i, men det å ha fantastiske kollegaer, ledere og venner rundt meg gjorde det litt enklere.

 

Jeg er ekstremt takknemlig for mulighetene jeg har fått i banken Jeg har hatt prosjektledelse og mye eierskap til bærekraft i banken. Jeg har vært innom alle virksomhetsområdene i banken og jeg har fått vært med på ulike prosjekt. Endel av arbeidet har vært selvstendig, men jeg har også ledet og jobbet i arbeidsgrupper. Setter umåtelig pris på at banken har gitt meg mulighet til å få så mye ansvar, tillit og handlingsrom.

 

Det at det var bærekraft jeg har fått jobbe med, og ansvar for er jeg ekstremt glad for. Og viktigst for meg personlig, jeg har funnet ut hva jeg har lyst å jobbe med. Jeg har fått bygd opp mye kompetanse i et forholdsvis nytt felt, dog ekstremt viktig felt, som gjør at det ligger utrolig mange muligheter foran meg. Jeg har lært mye om meg selv, hva som motiverer meg og hvordan jeg liker å jobbe.

 

I tillegg til å gå gjennom sorg og samtidig jobbe med bærekraftig finans, et felt som er i hurtig endring, har jeg i løpet av disse to årene funnet kjærligheten, fylt 30 år, blitt bonusmor, skaffet hund og katt, kjøpt stasjonsvogn og hus på Averøy. Så med andre ord to innholdsrike år!

 

Veien videre

 

Så var det veien videre da. Jeg har vært så heldig at jeg har fått muligheten til å jobbe for BDO rådgiving. Jeg skal jobbe videre med bærekraftig utvikling i bank og finans. Så grunnlaget jeg har fått i traineeperioden har absolutt vært et sentralt steg for meg i karrieren videre. Selv om min arbeidsplass egentlig vil ligge i Oslo, er jeg så heldig at jeg får jobbe fra BDO sitt kontor i Kristiansund. Jeg blir på Nordmøre og det er jeg veldig glad for!

0