Bilde av Signe Eva

Tiden flyr i godt lag!

Det virker ikke lenge siden jeg selv satt og leste tidligere traineers innlegg når jeg satt og søkte på traineestillingen. 

De første tre månedene har gått unna i en fei og vi har så vidt blitt varm i trøya. Det er sant det som sies, at «tiden flyr i godt lag».

Som nyutdannet med syv år på universitet på baken var det endelig på tide å trå ut i arbeidslivet. Og for en fin plass å få lov til å gjøre sin debut! Kristiansund er ikke en stor by, men den har likevel mye å by på. Hvis jeg skal trekke fram et par ting så er det den vakre naturen og kulturlivet, hvor frivillighet og dugnadsånden står sterkt. Og ikke minst alle de kjekke folkene vi har møtt så langt, som har møtt oss tilflyttere med et smil og åpne armer.

 

Jeg er utdannet sivilingeniør i Industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU og har i tillegg en bachelor i Økonomi og administrasjon fra NTNU Handelshøyskolen. Jeg regner meg selv som trønder, men er egentlig halvt Kristiansunder. Å flytte til Kristiansund føles derfor litt som å være på hjemmebane. I tillegg har jeg vært møring tidligere, i tre år da familien bodde på Hjelset og i de to årene jeg var på Høgtun folkehøgskole (Nordvestlandet folkehøgskole).

 

Det første året som trainee skal jeg tilbringe hos NEAS som økonomikonsulent. Deretter går ferden til OKEA hvor jeg skal anvende kjemikunnskapene. Jeg er veldig heldig som får lov til å prøve meg i to ulike bedrifter og med det får muligheten til å benytte begge utdanningene mine. Det var en av grunnene til at Kom Trainee appellerte så mye til meg. Som trainee ønsker jeg å være en svamp. Jeg skal suge til meg så mye kunnskap som mulig og lære av alle erfaringene jeg kommer til å få i løpet av disse to årene. Og så skal jeg bidra ved å by på meg selv og bruke de verktøyene jeg har i verktøykassa mi. Vi har allerede etablert at komforsonen er til for å utfordres, og det er nettopp det jeg tror vil prege tiden som trainee. På den måten vil disse to årene helt sikkert bli to av de mest lærerike, spennende og også utfordrende årene i livet hittil.

 

I tiden framover gleder jeg meg til å fortsette den bratte læringskurven i NEAS. Det er mye spennende som skjer i bedriften som jeg er glad for at jeg får ta del i sammen med kjekke kolleger. Og så ser jeg fram til å starte med fagprogrammet til Kom Trainee med den fine traineegjengen. I tillegg gleder jeg meg til å fortsette og spille volleyball med de spreke damene i KVBK og ellers utforske Kristiansund og det byen har å by på. Jeg gleder meg til fortsettelsen og alt det gøye som venter.

 

Riktig god jul og godt nytt år!

0