Rita Nerland

Takk for tilliten!

Navn: Rita Nerland
Alder: 25
Stilling: Digitaliseringskoordinator i Kristiansund kommune og innovasjonstrainee i NEAS
Modulbedrift: Kristiansund kommune og NEAS.
Utdanning: Sivilingeniør i produktutvikling og produksjon med fordypning i prosjekt og kvalitetsledelse fra NTNU i Trondheim.

Da var (plutselig) min tid som trainee i Kom Trainee over. I tiden som trainee har jeg fått muligheten til å jobbe i helt fantastiske team både i kommunen og i NEAS. Her kommer en kjapp oppsummering fra min tid som trainee:

I Kristiansund kommune har jeg jobbet med å realisere den digitale strategien til kommunen: Kommunal Digital Gestalt. Jeg har vært involvert i alt fra å installere sensorer til å lage integrasjoner samt å representere kommunen på ulike forum i inn og utland. Hovedoppgaven min har bestått i å ha oversikt over alle de digitale prosjektene og sørge for at man kommer i mål. Det har vært mange baller i luften samtidig og både utfordrende og hektisk. Akkurat som jeg liker det :) 

I NEAS har jeg vært en del av teamet for organisasjon og forretningsutvikling med base på innovasjonsavdelingen. Her har jeg vært med på å utvikle NEAS' innovasjonsprosess samt bistått organisasjonen i innovasjonsprosjekter. Innovasjonsavdelingen har også utført workshops og ulike eksperimenter som for eksempel installering av et eget sensornettverk.

I perioden som trainee har jeg fått bruk for sivilingeniørutdanningen på flere måter. De tekniske emnene og emner knyttet til produktutvikling, prosjekt- og kvalitetsledelse har vært nyttige å ha i bagasjen men mest av alt ser jeg at måten jeg har lært å tilnærme meg problemer på har vært viktig. Det handler om å bryte problemene (eller oppgaven om du vil), ned i mindre deler og ta steg for steg til man når målet.

Jeg har lært utrolig mye i min tid som trainee og har fått tillitt, muligheter og handlingsrom som jeg bare kunne ha drømt om. Jeg har møtt så mange inspirerende og kunnskapsrike mennesker på vegen. Tiden i Kom Trainee har også gjort meg bedre kjent med meg selv. Nå vet jeg at jeg ønsker å jobbe videre med nye muliggjørende teknologier for en grønn, mer bærekraftig fremtid.

På mandag venter nye utfordringer som løsningsarkitekt i Axbit i Molde. Vi sees!

0