Takk for den varme velkomsten!

I dette blogginnlegget blir du kjent med 25 år gamle Marte Myhre fra Måløy! Hun er en del av kull 20. 

Mitt navn er Marte Furnes Myhre, og jeg er 25 år gammel. For snart 10år siden var jeg overbevist om at jeg stod foran livets viktigste avgjørelse; hvilken linje skulle jeg velge på videregående? Valget falt på Tekniske og allmenne fag, retning helsefagarbeider. En sommerdag (les: stormfull dag) i 2015 kunne jeg juble høyt; studiekompetansen og fagbrevet var i boks!

 

På nytt var jeg overbevist om at jeg skulle ta livets viktigste avgjørelse; skulle jeg starte arbeidslivet for fult? Folkehøyskole? Høgskole/universitet? Jeg ante rett og slett ikke hva jeg ville videre. Jeg visste at jeg var god i jobben min, men var jeg ferdig utlært nå, og var det virkelig dette jeg ville jobbe med i fremtiden?

 

Konkluderte med at jeg hadde ambisjoner om en bachelorgrad, men der måtte det stoppe. Jeg hadde ingen anelse om hvilken jobb jeg kunne tenke meg i fremtiden, så jeg valgte å gå for en utdannelse som ikke låste meg til noe konkret; Økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde. Da jeg fikk muligheten for å dra på utveksling i Dublin hele tredje skoleåret var jeg ikke i tvil, og det ble et år fylt med masse lærdom, utfordringer og spenning. En dobbelgrad var i boks!

 

Etter å ha studert noen emner i HR-faget ved Dublin Business School var jeg sulten på mer. Savnet etter Norge var stort og jakten på en master i Norge var i gang. Etter mye research og x-antall e-post korrespondanser endte jeg på nytt i Molde; Master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse stod for tur. 2 nye år på skolebenken gikk mot slutten da jeg fikk gleden av å signere kontrakt med Kom Trainee.

 

I slutten av august pakket jeg og samboeren min flyttelasset og satt nesen mot Kristiansund. Jeg var veldig spent på hvordan vi kom til å trives ettersom vi ikke har noen form for tilknytning her. Før jeg flyttet til Kristiansund hadde jeg fått høre at folket her var veldig åpensinnet. Tenkte med meg selv at dette var nok bare noe man sa for å trekke til seg innbyggere, men det er det altså ikke. Jeg er så takknemlig for den velkomsten jeg har fått i Kristiansund, det er akkurat som om folk bare vet at man er ny i byen. Folk hilser, kjente og ukjente. Det er ikke vanskelig å føle seg velkommen i Kristiansund.

 

Selv om jeg flere ganger har angret på valgene langs med, er jeg den dag i dag så glad for at jeg har vært så bevist i valgene jeg har tatt, og for at jeg så på de som en livsviktige avgjørelser. Disse valgene har nemlig bidratt til at jeg i dag er så heldig å få sitte på personalseksjonen i Kristiansund kommune, omgitt av kunnskap og kompetanse jeg helst skulle hatt intravenøst så jeg kan være sikker på at jeg ikke går glipp av noe! Jeg stortrives på arbeidsplassen, og gleder meg til hver eneste dag på jobb.  

0