GC Rieber Oils

Ragnhilds første måneder i forskningsavdelingen til GC Rieber Oils

Det er nå 4 måneder siden Ragnhild flyttet til Kristiansund for å begynne i sin første modul hos GC Rieber Oils. På denne tiden har hun fått mye kunnskap om fiskeolje og mange nye bekjentskaper. I dette blogginnlegget forteller hun om modulen sin så langt i GC Rieber Oils.

Hos GC Rieber Oils produseres det høykonsentrert omega-3 av fiskeolje, med salg til kunder over hele verden. 


Jeg hadde ingen erfaring eller mye kunnskap om fiskeolje da jeg startet å jobbe her, så det var mye å lære seg. De første ukene mine så jobbet jeg på laboratoriet for å bli kjent med analysemetodene som brukes i forbindelse med fiskeolje. Deretter startet jeg å jobbe innenfor avdelingen for forskning og utvikling (FoU).

I FoU jobber vi med mange forskjellige prosjekter for å optimalisere prosesser og utvikle nye produkter. Jeg har jobbet mest med kjølekrystallisering av fiskeolje, hvor mettet fett blir fjernet for å forhindre at det dannes utfelling i den ferdige produktet. Dette passet veldig godt for meg som har en fordypning innenfor krystallisering.

En viktig del av optimaliseringsarbeidet går ut på å kjøre forsøk og overvåke prosessene, samle data og trende. Så dagene går med på å være innom kontoret, laboratoriet, kontrollrom og i produksjonsområdet, dermed er jobbhverdagen veldig variert og spennede. Jeg har blitt tatt godt i mot av folkene som jobber på GC Rieber Oils og det er et veldig godt arbeidsmiljø her. Det er fokus på det sosiale, og vi har hatt arangementer som bowling og pub til pub runde. Vi hadde nettopp julebord, med mye god mat og god stemning. GC Rieber Oils er en sprek gjeng og vi har hatt treninger etter jobb i folkeparken og tatt stikk-ut poster.

Summa summarum så trives jeg veldig godt i jobben og gleder meg til å jobbe her et helt år til!

0