Lærdom og kompetanse er pakket i sekken fra Adcom, veien går videre til Varde

Navn: Camilla Husby Ludviksen
Alder: 27 år
Modulbedrift: Varde AS
Stilling: Markeds- og digitaliseringsrådgiver
Utdanning: Bachelor i Petroleumslogistikk

Da var mine 8 måneder hos min første modulbedrift, Adcom Kristiansund, ved veis ende. Og for en reise det har vært!

Jeg har fått mye mer kunnskap om digital markedsføring og digitalisering, og blitt godt kjent med de mulighetene som finnes for bedrifter innen dette fagfeltet. Jeg har fått gjennomføre egne prosjekt med produksjon av websider for kunder, hvor jeg både har vært både prosjektleder og «grafisk designer». Jeg har holdt kurs og webinarer sammen med min mentor, Linn Alnes Djuvsland, for kunder i Microsoft 365 og SuperOffice.

Hos Adcom har jeg fungert som en rådgiver og jobbet med flere kunder, om det så var å utarbeide en markedsstrategi, markedsarbeid eller webproduksjon. Jeg har også vært en del av Adcoms eget markedsteam.

Jeg har, som mange andre, hatt hjemmekontor noen uker grunnet den pågående koronasituasjonen i Norge, og det har fungert fint da arbeidsprosessene i Adcom er skybaserte og jeg kan jobbe hvor som helst, når som helst, så lenge jeg har en sikker og stabil WIFI-tilkobling (takk til NEAS – som forøvrig også en min siste modulbedrift).

Koronasituasjonen har tvunget mange av Norges bedrifter til å jobbe på nye og kreative måter. Jeg tror at arbeidshverdagen for de fleste av oss vil være endret for alltid. Vi vil bli mer fleksibel med tanke på arbeidsted og tid.

I tillegg vil det bli et enda større fokus på sikkerhet. Visste du at det i snitt tar 200 dager før en bedrift oppdager et cyberangrep? Tenk deg hvor mye informasjon en hacker kan hente ut på den tiden, eller hvor mye verdifull bedriftsinformasjon som vil være infisert med et løsepengevirus! Hydro ble som dere sikkert vet, rammet av et cyberangrep i 2019 – og har estimert den totale kostnaden av angrepet til rundt 550-650 MNOK.

I tiden min i Adcom utarbeidet vi en sjekkliste for sikkerheten på blant annet hjemmekontoret ditt, og den kan du lese her. Det er viktig at hver og en av oss hele tiden har sikkerhet i bakhodet, og at vi bruker e-post, internett og teknologi med omhu uansett hvor vi er. 

Adcom sitter på mye kunnskap og kompetanse om IT- og telefoniløsninger. Adcom Kristiansund fyller dessuten 30 år i år (3 x hurra!). Jeg kommer til å savne Adcom og alle de flotte kollegene jeg har fått bli kjent med der, som alltid har et smil om munnen og morsomme memes å komme med. Jeg ønsker å takke hele Adcom-kjeden for all lærdom de har gitt meg, og ikke minst takk til Linn, som har vært en fantastisk mentor, og Rune (daglig leder) som alltid har hatt en god spøk på lur!

Nå venter 8 spennende måneder i arbeidsinkluderings-bedriften Varde AS. Mens jeg skriver dette har jeg vært hos Varde en uke, og jeg har allerede kommet godt i gang med arbeidet, og har blitt tatt så godt imot. Jeg har kontorplass hos avdelingen Varde Lek og Park i Sødalen på Frei, av smittevernhensyn. Her er det godt med plass og jeg har fått et stort kontor hvor jeg kan la kreativiteten og produktiviteten blomstre.

Varde AS er en arbeidsinkluderingsbedrift som har som kjernevirksomhet å bidra til at personer som står utenfor arbeidslivet kommer i arbeid, og at personer som står i fare for å falle ut av arbeidslivet opprettholder jobb. Varde AS har et samarbeid med NAV om gjennomføring av arbeidsmarkedstiltakene Varig tilrettelagt arbeid (VTA) og arbeidsforberedende trening. Vardes kjerneverdier er kvalitet, inkluderende og fleksibel – verdier som jeg absolutt kjenner meg igjen i, og som speiler seg i alle ledd av bedriften.

Varde har disse avdelingene:

- Arbeid & inkludering, som blant annet jobber med karriereveiledning, jobbklubb, VTA, kurs osv.

- Varde Mekaniske: som leverer skips- og fortøyningsutstyr og mekanisk skreddersøm.

- Varde Catering: som leverer gode matopplevelser til Nordmøre, og driver i tillegg caféen Raust på Løkkemyra.

- Varde Lek og Park: som produserer og leverer utstyr til lekeplasser og parker (og mye mer).

Hos Varde har jeg arbeidsoppgaver på tvers av avdelingene, og får brukt kompetansen min innen digital markedsføring, digitalisering, webutvikling og logistikk.

Jeg er sikker på at det blir 8 innholds- og lærerike måneder hos Varde, hvor jeg skal bli godt kjent med bedriften, og bruke kompetansen min i spennende arbeidsoppgaver, og fortsette på denne fantastiske reisen som trainee i Kom Trainee. Jeg håper selvfølgelig også å sette igjen mine spor i gangene hos Varde.

0