Kullet som

Kom Trainee står som et solid eksempel på regional rekruttering

Medlemsbedriftene i Kom Trainee takket av årets avgangskull tidligere denne uken – og det med fantastiske nyheter om at 4 av de 5 traineene har fått jobb og blir boende i Kristiansund, en av dem i Molde.

Kom Trainee har i 12 år rekruttert unge mennesker med høy kompetanse til Nordmøre. Traineene får muligheten til å jobbe for 1-3 bedrifter i løpet av to år. Statistikken er imponerende: Hele to av tre får jobb og blir boende. Dette avgangskullet løfter statistikken ytterligere. 


Attraktivt næringsliv og region 

– Det er unge folk med mye spennende i ryggsekken som har valgt å bli igjen i regionen. Det er ekstra gøy at ingen i dette kullet hadde tilknytning til Nordmøre før de startet traineeløpet. Det tyder på at de trives både på og utenfor jobb, sier daglig leder i Kom Trainee Monika Eeg.

– Bredden i medlemsbedriftene i Kom Trainee utgjør et nettverk hvor mulighetene er mange og kunnskapen stor. Det gjør ordningen helt unik. I tillegg har Kristiansund et godt miljø for tilflyttere til byen – og Nordmøre en vill og vakker natur, sier Inger Johnsen fra Tromsø. Hun har vært trainee i Kruse Larsen og Norges Råfisklag. Hun går nå over som rådgiver i Kruse Larsen.

Har satt spor 

Avslutningen som fant sted hos NEAS på Løkkemyra bar preg av fornøyde traineer og bedrifter. Bedriftene og programledelsen i Kom Trainee skrøt stort av innsatsen de fem traineene har lagt ned de to siste årene, og traineene skrøt av programmet, bedriftene og regionen.

– Det har vært to fine og lærerike år, hvor jeg har fått brukt utdannelsen min til prosessering av fiskeolje og petroleum. At jeg skulle få så mye erfaring innen to ulike sektorer hadde jeg ikke trodd når jeg satt på skolebenken for bare to år siden. Jeg har deltatt i forskningsarbeid, vært ute på plattform og jobbet med mange spennende prosjekter, sier Ragnhild Nautnes fra Gossen i Romsdalen. Hun er utdannet sivilingeniør og har vært trainee i GC Rieber Oils og Norske Shell. I september starter hun som prosessingeniør i Aker Solutions.

Ålesunderne Mari Mørkeset Sandbakk og Sunniva Hellandsvik Ødegård har også fått jobb i bedriften de har vært trainee i – Mari fortsetter hos Safepath i Kristiansund, og Sunniva fortsetter i Møre og Romsdal fylkeskommune, med bo- og arbeidssted i Molde.

En av trainee’en i kull 2016, Madeleine Hauge Hide, tok avskjed med Kom Trainee og Nordmøre tidligere i august, da hun fikk et jobbtilbud i Norges Sjømatråd i Tromsø som hun ikke kunne si nei til.
– Jobben min i Skretting på Averøya har gitt meg solid erfaring og mye ny kunnskap om en næring jeg brenner for. Jeg tar med meg alt jeg har lært inn i min nye jobb – og er jeg heldig så fører jobben meg tilbake til Nordmøre en dag.

0