Kom Trainee på Bli med hjem Trondheim

Vår egen trainee Magnus Kongshaug Johannessen var med på Bli med hjem - i Trondheim 16. november. Nærmere 200 nysgjerringe studenter og nyutdannede kom innom messen for å få en prat med bedrifter eller høre om muligheter for jobb i Møre og Romsdal.

"Bli med hjem" er et samarbeid mellom Molde Næringsforum , Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, og Næringsforeningen Ålesundregionen.

Og selvsagt var også Kom Trainee tilstede. Nå har vi flere trainee-stillinger ute for 2023-2025. 

Magnus startet som trainee på Høgskolesenteret i Krstiansund, men etter sommeren har han jobbet som journalist i Tidens Krav. Han mener messen var viktig for å nå ut til flere som søker informasjon og kontakter til næringslivet på Nordmøre.

Beste med Trainee-jobben?
Det beste med trainee-jobben min er at jeg får møte mange nye mennesker og fortelle om livene deres. Det ville jeg ikke fått muligheten til i en annen jobb.

Som journalist er jeg omtrent like mye ute i felten som jeg er på kontoret, i tillegg til at jeg får muligheten til å reise mye rundt i nærområdet og bli kjent med alle kriker og kroker på Nordmøre. Det er uten tvil den beste måten å bli kjent med byen jeg bor og jobber i.

Hva gjør du utenom jobb?
På fritiden er jeg glad i å gå toppturer, buldre og dra på quiz, i tillegg til at jeg er veldig glad i å se fotball.

Tips til de som søker nye utfordringer eller er nysgjerrig på Trainee-ordningen?
Mitt beste tips til de som vurdere å søke KOM Trainee er å bare å kaste seg ut i det. Noe av det viktigste å huske på er at som trainee, er du ikke en ferdig utlært arbeidstaker.

En trainee-stilling er en veldig flott mulighet til å tilegne seg ny erfaring og bygge på erfaring man allerede har fra før. I samråd med bedriften man skal jobbe for, identifiserer man hvilke områder man har lyst utvikle seg innenfor og hvilke nye ferdigheter man har lyst å tilegne seg, så lenge det er relevant for arbeidsplassen sin virksomhet.

Det er mye nytt og spennende man får prøve seg på som trainee og uansett hvor skummelt noe kan virke, er erfaringen og opplevelsene man sitter igjen med helt uvurderlig, både på et profesjonelt og personlig nivå.

 

0