Fra student til multitalent!

Navn: Hanne Vikene Nedal
Alder: 24 år
Utdanning: Dobbel bachelorgrad i International Marketing og International Business med hovedfag i finans og regnskap 
Modulbedrift: Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN)

I søken etter svar om jeg ville studere videre eller starte en arbeidskarriere ble jeg tipset om muligheten til å søke som trainee, gjennom Kom trainee. Nå, omtrent ett år etterpå, angrer jeg ikke ett sekund på at jeg søkte på en stilling hos Kom Trainee. Læringskurven har vært bratt og opplevelsene mange!

 

Det å være trainee er så mye mer enn å «bare» få arbeidserfaring. Som trainee er du en del av et større nettverk og sammen arrangerer vi sosiale aktiviteter oss imellom og er ansvarlige for et felles prosjekt. Som trainee blir du også invitert til å delta på arrangementer i regionen, bare dette året har vi fått deltatt på både Verdiskaperkonferansen og Nordmørskonferansen. Traineeordningen er anerkjent og det er derfor lett å komme i dialog og bygge nettverk.  

 

Så langt i mitt traineeløp har jeg vært trainee i Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN). Regionens største næringsforening med over 300 medlemmer. KNNs visjon er å være en drivkraft i en attraktiv region, og med en sånn visjon følger en rekke spennende prosjekter og arbeidsoppgaver.

 

Tidlig begynte jeg å sitere Pippi Langstrømpe «det har jeg aldri gjort før, så det får jeg sikkert til». Som trainee blir jeg stadig kastet ut av komfortsonen og selv om det til tider kan føles utfordrende er jeg veldig takknemlig for at mine kollegaer og min mentor (Monika Eeg) har satset på meg. Sannheten er at jeg innerst inne digger utfordringer, som oftest fører det til mestring, og man trenger tross alt utfordringer for å vokse, lære og utvikle seg. Som trainee har man også trygghet i en mentor, så skulle man ha spørsmål eller andre utfordringer kan man alltid spørre om råd og tips.

 

I en bedrift som KNN er arbeidsoppgavene mange, tempoet raskt og inkluderingen stor. Jeg har blant annet fått deltatt i planleggingsfasen og gjennomføringen av flere små og store arrangementer som Karrieredagen, Desemberkonferansen og Ung i bygg og anlegg. Jeg har fått ansvar for innføring av nye systemer, ny hjemmeside, sosiale medier, gjennomføringen av en rekke små og store medlemsundersøkelser og til dels vært «grafisk designer». Medlemskontakt har også vært en viktig oppgave og dette har resultert i et sterkt nettverk.

 

Så langt har jeg fått utviklet meg både faglig, sosialt og tilegnet meg ny lærdom som vil gjøre meg godt rustet til en lang arbeidskarriere. Det er spennende å følge med på det som nå skjer i regionen og jeg er imponert over det satsende og mangfoldige næringslivet vi har. Heldigvis har jeg nesten ett år igjen som trainee og på nyåret venter nye utfordrende oppgaver i modulbedriften Tidens Krav.

0