Signe Eva

Fra økonomimedarbeider til produksjonskjemiker

Vi skriver 2022 og et nytt år står foran oss. Dessverre starter året litt trått med koronarestriksjoner og hjemmekontor, men det går heldigvis mot lysere tider. 

Det står mange spennende aktiviteter på agendaen i det nye kalenderåret, men trainee-året, det er allerede godt i gang.

1. september 2021 sa vi velkommen til syv nye traineer. Det ble en skikkelig pangstart med første møte på første samling i utviklingsprogrammet. De har allerede rukket fire måneder i sin første bedrift og er godt i gang med å sette sitt preg på sin arbeidsplass og ikke minst i Kom Trainee. For en utrolig fin gjeng vi har blitt, en gjeng som jeg gleder meg masse til å jobbe sammen med i året som kommer og til å finne på masse sprell og moro med. 

Vi er i full sving med utviklingsprogrammet igjen og i løpet av året skal vi gjennomføre de resterende fem modulene. Jeg våger å tro at de fleste gleder seg aller mest til siste modul, for den skal nemlig gjennomføres i Italia! Vi krysser fingre og tær for at det lar seg gjennomføre. Nå i kalde januar er det godt å ha en tur til varmere strøk å se fram til. I tillegg til dette jobber vi traineer med et eget prosjekt, et prosjekt som vi har kjempetro på. Jeg skal ikke avsløre hva det er, men jeg tror det blir skikkelig bra! Det er bare å vente i spenning. 

Det nye trainee-året bød også på endringer for min del. Jeg er ferdig med min første modul i NEAS og har startet i OKEA. Året i NEAS var utrolig lærerikt. Jeg jobbet med veldig mye forskjellig, alt fra daglig drift med fakturahåndtering til implementering av nytt ERP-system, fisjon, lage opplæringsmateriell, årsregnskap, miljøregnskap og bærekraftsstrategi. Og på veien fikk jeg jobbe med og bli kjent med masse kjekke folk. Det er rart å skulle slippe det man har jobbet med gjennom et helt år – og det når man virkelig har begynt å bli varm i trøya. Men jeg ser fram til å komme på besøk i 2022 og holde kontakten framover. 

Nå har jeg virkelig skiftet beite, fra økonomimedarbeider til produksjonskjemiker i OKEA. Det har vært litt av en overgang, men veldig gøy å skru på kjemihjernen igjen. På de fire månedene jeg har vært i OKEA har det allerede skjedd utrolig mye. Jeg har ligget og plasket i sundet i overlevelsesdrakt og øvd på helikoptervelt på sikkerhetskurs. Jeg har vært i Stavanger for første gang på konferanse med Production Chemistry Network. Og ikke minst, jeg har hatt min første tur offshore på Draugen. Jeg føler meg utrolig heldig som får muligheten til å oppleve alt dette samtidig som jeg lærer en haug med nye ting hver dag. Jeg håper jeg rekker å bli ferdig med det prosjektet jeg jobber med før jeg når utløpsdatoen. Gjør jeg det så vil en liten del av Draugen bestå av noe som jeg har vært med å lage, og det er litt kult å tenke på.  

Tiden som trainee går utrolig fort fordi det er så mye spennende og nytt som skjer hele tiden. Jeg ser frem til nok et innholdsrikt år fylt med nye erfaringer, mye læring, gode venner og masse gøy.   

0