Eventyr på Nordvestlandet

I august 2021 startet eventyret mitt som trainee hos Autility AS som Data Scientist. 

Mottakelsen hos Autility har vært fantastisk. Det å kunne jobbe i et selskap med flat struktur og likesinnede mennesker bør ikke undervurderes. Takket være det følte jeg meg raskt og godt inkludert i teamet, noe som gjorde overgangen fra studentlivet i Bergen til arbeidslivet her i Kristiansund smidig. Autility er en bedrift som er litt unik i næringslivslandskapet i regionen. Selv om bedriften ble dannet i slutten av 2019, er den ganske internasjonal og har ambisjoner om å vokse dramatisk de kommende årene (Nordmøres første tech enhjørning?). Selskapet jobber med de mest moderne teknologiene i markedet, som for eksempel kunstig intelligens og digitale tvillinger, og jobber med å muliggjøre autonome bygninger, noe som vil føre til en mer bærekraftig eiendomsdrift.

 

Det har også vært utfordrende å jobbe hos Autility, og det er jeg takknemlig for! Ettersom jeg ble utdannet siviløkonom på Norges Handelshøyskolen (NHH) hadde jeg ikke noe særlig erfaring innen programvareutvikling. Heldigvis så har jeg havnet blant kollegaer som, i tillegg til å være trivelige mennesker med høy kompetanse, også er flinke til å formidle kunnskap og erfaring.

 

Etter snart seks måneder her i Kristiansund må jeg si meg meget fornøyd med valget mitt og angrer ikke i det minste. Byen er kanskje ikke så stor, men man føler seg fort integrert. Det lages hyppig sosiale arrangementer for unge arbeidstakere her i byen, og å delta på disse arrangementene var helt perfekt for å nettverke og få nye bekjentskap for meg. I tillegg til det ble jeg også kjent med en annen vennlig gjeng som man alltid kan stole på for å finne på aktiviteter, nemlig traineene. KOM Trainee har klart å samle en gjeng av trivelige nyutdannede folk fra hele landet som ikke hadde noe spesiell tilknytting til byen som meg. Det har vært en glede å oppdage det byen og regionen har å by på sammen med dem.

 

Kan man avslutte oppsummeringen av opplevelsen min uten å si noen flotte ord om naturen som omgir byen? Når selve regissøren til James Bond velger regionen til å filme avsluttende kapitel til Daniel Craig sine eventyr, så vet du at hvor enn blikket ditt går vil du bli møtt med uforglemmelige syn.

 

Et siste ord? Ja: Søk!

0