Bilde av Camilla Husby Ludviksen, trainee 2019-2021

En Kom Trainee for livet!

Navn: Camilla Husby Ludviksen
Alder: 28 år
Utdanning: Bachelor i Petroleumslogistikk
Modulbedrift: Adcom Kristiansund, Varde AS og NEAS AS

To lærerike og spennende år som KOM Trainee nærmer seg slutten. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått lære, jobbe med, tatt ansvar for og oppleve disse årene.

 

Jeg har møtt mange dyktige og flotte mennesker. Fra mine trainee-kolleger, kolleger og ledelse i de tre modulbedriftene mine, programledelsen, medlemsbedriftene og til mennesker jeg har møtt på bedriftsbesøk og nettverksarrangement. Det er mange flinke folk her på Nordmøre - og jeg har fått flere forbilder som jeg ser opp til og som inspirerer meg.

 

Et teknologifrø ble sådd

Reisen som trainee startet hos Adcom Kristiansund. Her tok min mentor, Linn Djuvsland, meg under teknologivingene sine og fikk meg helt hekta på teknologiuniverset. Jeg fikk ta ansvar og jeg fikk tillit. Jeg jobbet med alt fra digital markedsføring, webdesign, prosjektledelse, grafisk design, digitaliseringsprosesser og mye mer.

 

Jeg fikk utfordringer og komplekse problemstillinger å løse, og gikk utenfor komfortsonen min mange ganger. Jeg lærte. Jeg søkte aktivt etter ny kunnskap, og har tatt videreutdanning og flere fag innen Data Science, AI, digital omstilling, digital markedsføring og innovasjon i løpet av, og etter tiden min i Adcom. Teknologi kan være fantastisk, og det kan være direkte farlig. Det være løsningen på alle de problemene menneskeheten nå står ovenfor, eller føre til diskriminering og brukes i krigføring. Alle plattformene vi er tilstede på påvirker oss daglig, og algoritmene bestemmer hva vi skal eksponeres for av innhold. Derfor er det viktig at vi som mennesker er bevisst og er kritisk til det vi ser.

 

Menneskene er den viktigste ressursen

Den viktigste ressursen er menneskene. Det er vi som lager algoritmene. Det er vi som bruker teknologien i hverdagen. Det passet derfor bra at andre stopp var hos arbeids- og inkluderingsbedriften Varde AS. Varde har som kjernevirksomhet å hjelpe mennesker utenfor arbeidslivet tilbake i arbeid.

 

I Varde har de hjerte og respekt for alle, og de ga meg full tillit og hadde troen på meg. Dette er en bedrift med et viktig samfunnsoppdrag, som gjennomfører oppdraget på den aller beste måten. I Varde jobbet jeg med mange av de samme arbeidsoppgavene som jeg hadde i Adcom, i tillegg til at jeg fikk være med å holde kurs og opplæring. Tiden min i Varde bidro til faglig og personlig utvikling, og det å få muligheten til å igjen jobbe tett på mennesker var utrolig givende og motiverende.

 

Fra arbeidsinkludering til energibransjen

I Januar begynte jeg hos NEAS AS. NEAS produserer fornybar strøm, leverer internett, TV- og strømmetjenester, smarthusprodukter og mobil til kundene sine på Nordmøre. Menneskene i NEAS er på jobb for at nabolaget skal fortsette å eksistere i mange generasjoner fremover, og de er en regional bidragsyter - en medspiller i idretten, en muliggjører i kulturen og en pådriver for andre gode tiltak i nærmiljøet.

 

NEAS eier og drifter 4 vann- og elvekraftverk, som produserer nok fornybar energi årlig til å forsyne 7280 bolighus med strøm. Strøm er ikke lenger bare strøm. Med opprinnelsesgarantier og smarthusprodukter kan du selv velge hvor du vil kjøpe strømmen din fra, og bruke strømmen din smartere. Dette er bra både for lommeboka og miljøet.

 

Kollegene mine i NEAS er kunnskapsrike, dyktige, inspirerende og hardtarbeidende. De er imøtekommende og har lært meg masse. I tillegg setter de pris på nye idéer og heier på deg. I NEAS har vi aldri en kjedelig dag på jobb. Arbeidsmiljøet er fantastisk og humoren sitter løst. Toppsjefen, Knut, tar ofte turen innom hver enkelt for å slå av en prat og høre hvordan det går. I strømpelesten. Folkelig, inkluderende og engasjert.

 

Modulen min startet hos avdelingen leveranse som har ansvaret for planlegging og utbygging av fibernettet på Nordmøre. Her laget jeg blant annet interne kurs for fibermontørene, noe som krevde at jeg satte meg godt inn i hvordan en installerer internett via fiber i en bolig.

 

I Mai flyttet jeg over til avdelingen produkt og kundevekst, og fagfeltet digital markedsføring. Siden da har jeg fått være med på utvikling og lansering av app, blogg og omgjøring av nettside. Jeg har jobbet med digital markedsføring, kommunikasjon og innholdsproduksjon, implementering av ny designmanual og oppdatert branding. Jeg har virkelig fått brukt de få små grå fullt ut her, og blitt testet i hvor mange baller jeg faktisk kan ha i lufta samtidig!

 

Hva har Kom Trainee gitt meg?

Kom Trainee har gitt meg muligheten til å få en unik kompetanse og arbeidserfaring, som jeg vil fortsette å bygge videre på. Jeg har fått ta i bruk mye av utdannelsen min, selv om jeg ikke direkte har hatt arbeids- og ansvarsoppgaver innenfor fagfeltet mitt. Jeg har hatt en bratt læringskurve og jeg har utviklet meg stort både faglig og personlig. 

 

Gjennom traineeprogrammet får du knytte kontakt med næringslivet i regionen, og du får gode venner blant traineekollegene. Nordmøre er en attraktiv region med et rikt kultur- og idrettsliv og mange spennende karrieremuligheter, og Kom Trainee har gitt med gode forutsetninger for at jeg skal kunne fortsette min karriere her.

 

Til fremtidige traineer

Se frem til to år med læring, mestring, utfordring, personlig og faglig utvikling. Se frem til nye vennskap og gode minner. Se frem til å bygge nettverk, treffe inspirerende mennesker og spennende bedrifter. Gjør ditt beste, spør om hjelp og vær ikke redd for å feile eller for å gå ut av komfortsonen din. Du har en mentor og en modulbedrift som støtter deg og heier på deg! Og ikke minst: nyt de to årene du har foran deg! Du kommer til å ha det gøy.

 

Jeg ønsker nåværende og nye traineer lykke til med løpene sine.


Veien videre

Onsdag 1. september gleder jeg meg til å ta fatt på flere spennende og hektiske arbeidsdager i NEAS. Jeg går inn i vikariat som digital markedsfører, og vikariatet varer til juni neste år. Hvor veien går etter dette - er enda uvisst - men jeg håper jeg finner drømmejobben min her på vakre Nordmøre!

 

Takk for meg Kom Trainee, og takk for tilliten! 

 

Camilla Husby Ludviksen

0