En engasjerende og travel arbeidshverdag!

Julen nærmer seg med stormskritt og det gjør også avslutningen på min andre traineemodul, hos Varde AS. 

Det er både trist og gledelig på en og samme tid, trist fordi jeg kommer til å savne de fine folka og de spennende arbeidsoppgavene hos Varde, og gledelig fordi jeg skal dra videre til NEAS og nye prosjekter der (jeg har fått inntrykk av at det er fine folk der også)!

 

Tiden min hos Varde har flydd av sted, og jeg har virkelig fått utfoldet meg kreativt, brukt kompetansen min, fått ta ansvar og løse komplekse problemstillinger (akkurat som jeg liker det)! Hos Varde har jeg blant annet gjennomført et prosjekt med å lage 4 nye nettsider i WordPress, hvor prosjektet fra A-Å er utført av nettopp meg! Det er krevende å ha rollen som prosjektleder, strategi- og webutvikler, grafisk designer, SEO-ekspert, opplæringsansvarlig og innholdsprodusent på en og samme tid, og man skal holde tunga beint i munnen, men det er så utrolig gøy når man lykkes og kan se tilbake på en leveranse som vil bidra til at bedriften er rustet for å jobbe enda bedre og mer målrettet med markedsføringen framover! Og det er klart: det er lov å være litt stolt også! Jeg synes samtidig det er så utrolig rått at bedrifter tørr å satse og høre på hva vi unge foreslår, og stoler på at vi sitter på kunnskapen og at vi kan dra dette i land. Jeg håper dere i Varde er like fornøyd med resultatet som det jeg er!

 

I Varde har jeg også jobbet med markedsføring, holdt kurs og fungert som rådgiver for de ansatte. Spørsmål om alt fra personvern og GDPR, til SoMe, digitale verktøy, prosjektveiledning til nye tjenestekonsept og Microsoft sin programvare har blitt besvart – og det har vært så gøy, og ikke minst er jeg imponert over hvor flinke de ansatte er innenfor sitt fagfelt (i alt fra vakkert og funksjonelt håndverk hos Varde Lek, til nydelig mat og drikke hos Varde Catering, til spesiallagde deler til skip og fortøyning hos Varde mekanisk, til dyktige karrièreveiledere, pedagoger og jobbspesialister hos Varde AS) – de har lært meg noen ting de også!

 

Varde AS står som alle andre bedrifter ovenfor kontinuerlige endringsprosesser, og ble som de aller fleste kastet ut i tvangsdigitalisering i mars (kudos til alle ansatte som har stått i det, og lært seg å bruke nye digitale verktøy i arbeidshverdagen!). Det er flere og flere arbeidsprosesser som blir digitalisert, og det krever at vi tenker nytt. Livslang læring, tilpasningsdyktighet og endringsvillighet er sentrale aspekt for framtidens arbeidsplass. Hva du har studert vil selvfølgelig fortsatt ligge i bunn, men i det tempoet ting utvikler seg nå, blir fokuset på å lære nye ting for å utføre nye arbeidsoppgaver, større. Ny teknologi baner også vei for konkurransefortrinn og økt fortjeneste. De bedriftene som tørr å satse og som har fokus på å henge med i den digitale transformasjonen vi alle er med på er de som overlever på sikt! Jeg håper mitt lille teknologifrø fortsetter å spire og gro i Varde, slik at bedriften en dag kan kalle seg en digital master og utnytte hele potensialet som ligger der.

 

Når det er sagt, gleder jeg meg veldig til å jobbe videre med prosjekter i NEAS. Jeg tror det blir spennende, utfordrende og lærerikt, og jeg gleder meg til å fortsatt ha flere baller i luften samtidig (for å si det slik: jeg hadde aldri i verden klart meg uten OneNote-boka mi og planneren i Teams – så takk til Microsoft!).

 

Nå gjenstår siste innspurt i Varde, før jeg logger av noen dager og nyter noen dager juleferie med 7 slag og pinnekjøtt, før jeg logger meg på igjen for å kick-starte 2021 hos NEAS! Jeg gleder meg til de siste 8 månedene som Kom Trainee!

 

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nyttår – og at dere får feiret med deres kjære!

 

Vi fakses på nyåret! (Neida..)

 

Camilla Husby Ludviksen
Digitaliserings- og markedsføringsrådgiver
Varde AS / Kom Trainee

0