Sanna foran Fruen Cafe

Danser og økonom i Gurisentret

Navn:Sanna Eriksson Ryg
Alder: 29 år
Stilling: Kulturmedarbeider
Utdanning:BA (Hons) Dance Theatre fra TrinityLaban Conservatoire of Music and Dance og Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra OsloMet.
Modulbedrift: Gurisentret KF

Navn:Sanna Eriksson Ryg

Alder: 29 år
Stilling: Kulturmedarbeider
Utdanning:BA (Hons) Dance Theatre fra TrinityLaban Conservatoire of Music and Dance og Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra OsloMet.

Modulbedrift: Gurisentret KF 


Klokken er 06:10. Med kaffekoppen i hånden krabber jeg inn i bilen gjennom bakluken, fordi alle dørene er frosset. Heldigvis er motoren våken, og den lille poloen og jeg durer ut av sentrum med altfor mye frost og dugg på ruta til at det egentlig er greit. Note to self: på tide å bite i det sure vintereplet og stå opp 10 minutter tidligere for å ha tid til å varme opp bilen. Morgenakrobatikken tok sin tid, og på veien regner jeg ut at jeg akkurat skal klare å rekke fergen, dersom jeg ikke havner bak en saktegående bil. Ingen saktegående bil, ingen hindringer, og halv sju ruller jeg på første ferge mot Smøla.

På den andre fergen sitter økonomisjefen i Smøla kommune, der jeg var i forrige modul. Min påstand er at han er den triveligste kontaktpersonen Kom Trainee har hatt, og i dag er han flere hakk over meg på våkenhetsskalaen, noe som gir meg en liten energiboost. Vi snakker om eierskapsmeldingen for Aure kommune, som jeg la frem i kommunestyret forrige uke, og den jeg oppdaterte for Smøla i sommer. Jeg har nå lagt igjen et tjukt dokument av tall og analyser på begge øyer, og er ganske fornøyd med det.

Min nåværende modul er på Gurisentret som ligger rett ved Edøy fergekai, og i dag hilser senteret meg velkomment med varme og lys, etter at vi pyntet til jul i går. Sjefen er på kurs i Molde, så jeg tar bare en kjapp runde på pc’en for å konstatere lav aktivitet i innboksen, før jeg tar noen utskrifter av plakaten til juleverkstedet vi skal ha på søndag. Deretter er det ut døren og på bussen som tar meg til Hopen, der jeg skal drodle litt på markedsføringsplanen for Fru Guri av Edøy 2019 med Lena, som er næringsrådgiver. Utespelet har 25 årsjubileum neste år, og det er på tide å planlegge både promotering av spelet, mulighetene for reise og overnatting og ekstraarrangementer, som for eksempel en kirkekonsert. Idéene ramler ut, så får vi sortere ut de realistiske etter hvert.

Bussen går tilbake til Edøya i strålende solskinn. På Gurisentret venter kulturrådgiveren og kostymeansvarlig for Fru Guri 2019. Jeg skal få være med på rydding og sortering av alle kostymene til Gurispelet. Karakterene har ulike farger etter hvilken familie de tilhører, og det er noe fint med å bli bedre kjent med stykket gjennom kostymene. Litt minner fra sommerens jobb på Gurispelet kommer tilbake, og jeg kjenner at jeg gleder meg til jobbingen frem mot neste år!

Inn i bilen, på vanlig vis denne gangen, og tilbake til Hopen. Syv tirsdager i høst har jeg hatt pilateskurs for en gjeng herlige damer, og i kveld er siste gang. Jeg har tidligere jobbet som instruktør, og det har vært gøy å få trekke frem denne kunnskapen igjen, kanskje mest fordi jeg blir litt rastløs av for mye kontorarbeid. Kulturskolerektoren var et stort ja da jeg foreslo det, så da var det ingen problem å sette i gang.

Når pilatestimene er over, bytter jeg ut to ferger og en biltur med sofaen til en venninne her ute. Med en varm kopp te i hånden benytter jeg sjansen til å spørre hva hun synes om temaet vi traineer har bestemt for neste Appetitt for Nordmøre, som vi skal planlegge nærmere i morgen, før jeg til slutt kapitulerer for kvelden.


Sanna, kull 2017

0