Camilla hos Adcom Kristiansund

Navn: Camilla Husby Ludviksen 

Alder: 26 år 

Utdanning: Bachelor i Petroleumslogistikk 

Modulbedrift: Adcom Kristiansund

I september begynte jeg som trainee hos min første modulbedrift, Adcom Kristiansund, gjennom traineeprogrammet til Kom Trainee. Kom Trainee fokuserer på å bygge sterke nettverk mellom traineer og bedriftsledere på Nordmøre. I løpet av 2 år får jeg erfaring fra 3 forskjellige bedrifter, som gjør at jeg vil stå mye sterkere som jobbsøker etter endt løp. Denne ordningen gir oss som er nyutdannet, eller med lite relevant arbeidserfaring, en skikkelig kick-start på karrieren!


Adcom Kristiansund er en lokal forankret bedrift som leverer alt av IT-løsninger. Dette omfatter blant annet webproduksjon, ERP- og lønnsystem, server- og drift av IT-løsninger og telefoni. De er i tillegg partner med Visma Software Norge, som leverer økonomisystem og SuperOffice Norge som leverer CRM-system. Jeg jobber mye med begge systemene, i tillegg til Teams, wordpress og markedsføring. Jeg har fra før av erfaring med webproduksjon, markedsføring og digitaliseringsprosesser - og dette har vært utrolig nyttig fra dag 1 her i Adcom. 


Er det noe jeg har lært fram til nå, så er det at Adcom alltid gjør sitt beste for å bistå sine kunder med å løse teknologiske utfordringer og å komme i gang med digitaliseringsprosessene. Adcom gir kundene sine tid med smarte løsninger!


Digitalisering er et begrep som oftere og oftere blir nevnt. Det handler i bunn og grunn om å integrere teknologi i alle deler av en bedrift. Dette fører igjen til fundamentale endringer i hvordan bedriften opererer, og den verdien de kan tilby sine kunder. I dagens teknologiske samfunn er bedriftene nødt til å være i forkant av sine kunders behov – for å ikke seile akterut. Teknologien endrer våre vaner og vi er nødt til å henge med på disse endringene, de er nødvendige for at vi framover skal kunne drive business på en bærekraftig og fleksibel måte.


Skybaserte løsninger er framtiden innen både økonomi- og CRM-systemer. Adcom og Visma satser på skyløsninger gjennom Visma.net ERP. Jeg er så heldig at jeg har fått være med på både Visma Cloud Camp og Markedsforum i Oslo, og har fått se hva framtiden bringer oss i skya. I dag er ca. 2 % av verdens ERP-løsninger skybasert, mens det om ti år vil være 98 %. Visma.net ERP går foran og baner vei for framtiden.


Noen av fordelene med skyløsninger er at de er tilgjengelige overalt og alltid oppdaterte! Det er den morderne måten å arbeide på. I framtiden blir det enda viktigere å være fleksibel med tanke på arbeidssted og tid, og det meste av prosessene vil være automatisert slik at en kan bruke tid på det som faktisk utgjør en forskjell.


Visma leverer hvert år en Digital Index som viser graden av digitalisering i norske økonomisystem. For 2018 var denne oppe på 47 %. Sverige er hakket bedre enn oss på digitalisering og er på 48 %, mens Nederland er oppe i hele 56 %. Vi må følge Nederlands eksempel og jobbe videre med å digitalisere prosesser i norske bedrifter. Heldigvis fikk vi i år en egen digitaliseringsminister, Nikolai Astrup, som har ansvaret for IKT-politikken i kommunal- og moderniseringsdepartementet. Han kan, sammen med næringslivet lede oss videre inn i den digitaliserte verden.


Jeg har allerede fått utfordret meg selv både faglig og personlig her i Adcom. Det er ikke mange ukene jeg har vært her, men jeg har lært masse på denne tiden. Spesielt av min mentor, Linn Alnes Djuvsland, som er markedsleder og grafisk designer i Adcom. Hun er utrolig dyktig innen mange forskjellige fagfelt.


Jeg har også fått jobbe med noen av Adcoms kunder, og det er inspirerende å kunne bidra på veien til et digitalt samfunn. Jeg er så takknemlig for å ha fått denne muligheten i en spennende tech-bedrift, og til å lære masse av dyktige og erfarne mennesker. Det er også gøy å være en del av et større fellesskap som Kom Trainee, både med den sosiale biten, men også med fellesprosjektene. Jeg gleder meg hver dag til å gå på jobb, og til å ta fatt på nye utfordringer!


Camilla Husby Ludviksen, Trainee i Kom-Trainee.

0